Job van Uitert rijdt voor Racing Team Nederland

Frits van Eerd heeft een nieuwe ster binnengehaald bij Racing Team Nederland. Talent Job van Uitert voegt zich als vierde man bij de formatie en komt meteen bij de vier uur van Silverstone in actie, omdat Nyck de Vries dan F2 rijdt.

Afgelopen seizoen reed Job van Uitert met G-Drive in de LMP2, maar volgend seizoen stapt hij over naar het Nederlandse team van Jumbo Supermarkten-baas Frits van Eerd. Hij komt daar naast Frits zelf, Giedo van der Garde en Nyck de Vries te rijden in de nieuwe auto. Het team maakt de overstap van Dallara naar Oreca. Het maakt Van Uitert meteen de meest ervaren man in het team, omdat hij al gewend is aan de Oreca-bolide die hij afgelopen seizoen bij G-Drive reed. 

Behalve de vier uur van Silverstone, rijdt Van Uitert komend WEC-seizoen ook de vier uur van Shanghai. Tijdens die race is Frits van Eerd verhinderd. De oppervakkenvuller van Jumbo is natuurlijk blij met zijn nieuwe coureur: "Persoonlijk en met Jumbo support ik al jaren jong talent. In de autosport is dat begonnen met Max Verstappen en inmiddels hebben we ook Nyck in de Formule 2 en bij Racing Team Nederland, Rinus van Kalmthout in Amerika en Job in de langeafstandsracerij. Vorig jaar heeft Job het fantastisch gedaan in de LMP3 en nu doet hij het ook geweldig in de LMP2, met meteen een overwinning in het EK en een indrukwekkend debuut op Le Mans. Omdat Nyck dit jaar kampioen kan worden in de Formule 2, moet hij natuurlijk op Spa zijn. Dat Job hem nu vervangt op Silverstone en mij straks in China, is voor Racing Team Nederland een enorme aanwinst: Job is snel, heeft ervaring met de Oreca en kent de crew van TDS goed. Mooi hoe op deze manier alles samenkomt."

Ook Van Uitert is blij met zijn nieuwe zitje bij Racing Team Nederland: "Vanaf mijn eerste jaar in de autosport heeft Frits mij gesteund en ik ben dan ook ontzettend blij en trots dat ik nu voor Racing Team Nederland kan uitkomen. Hopelijk is mijn ervaring met Oreca en TDS van nut voor het team, op jacht naar succes op Silverstone en in China. We hebben een sterk team en met de Oreca moeten we in beide races podiumkandidaat zijn."