Hulde. Utrechtse politie rijdt ramkraaktuig van scooter

In Utrecht is vannacht een ramkraak gepleegd op een winkel van Coolblue. De daders ramden een Audi A4 de pui in, en verdwenen met het gebruikelijke dure elektronicaspul op een scooter. Althans, dat was de bedoeling, maar ver kwamen ze niet.

Elke keer dat de Nederlandse politie een parasiterende jatmoos van zijn scooter ramt, is voor ons een reden om een flesje bubbels open te trekken. Deze zetten we dus alvast koud voor de vrijmibo. Een nog onbekend aantal ramkrakers ging vannacht proletarisch winkelen bij een fysieke vestiging van Coolblue. We willen per slot van rekening allemaal die nieuwste iPhone hebben, en hebben er eigenlijk ook gewoon recht op, ook al kunnen we hem niet betalen. Nadat de pui met een oude A4 sedan (geen RS) aan gruzelementen werd gereden, sloegen de dieven hun slag, en vertrokken op een scooter. 

Helaas voor hen arriveerde de politie gelijktijdig, en al binnen enkele honderden meters werden ze op de Beneluxlaan van hun scooter gereden. Score! Bij de aanhouding werden vervolgens ook nog schoten gelost, maar het is nog onduidelijk door wie. Een waarschuwings- of beenschot van de politie ligt voor de hand.

De politie zelf bevestigt een aanhouding, maar volgens journalisten ter plaatse is er sprake van twee arrestaties. Voor wat betreft de gebruikte Audi: het kenteken op de auto komt overeen met de auto zelf, alleen staat deze niet als gestolen geregistreerd. De A4 is echter ook niet verzekerd volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Op de beelden bij RTV Utrecht zien we een scooter op zijn kant, en een trottoir dat bezaaid ligt met iPads en ander Apple-spul. Als u dus binnenkort een leuke aanbieding ziet van een nieuw product met lichte krasjes, dan weet u waar deze waarschijnlijk vandaan komt.

De politie in de regio had het sowieso druk vannacht: in Amersfoort werd een (poging tot) plofkraak gedaan.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed21588180d8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });