Formule E-gekkenhuis dendert door in New York

Aankomend weekeinde is het eindelijk zo ver: de laatste twee Formule E-races staan op het programma in New York. Het seizoen loopt op zijn einde en Jean-Eric Vergne lijkt met de titel aan de haal te gaan. Wat kunnen we verwachten?

Tot nu toe is het Formule E-seizoen 2019/2020 een waar spektakel. De ene startcrash wordt gevolgd door een opstopping, zo zagen we in Bern, en in Parijs ging er bijna iedere ronde wel wat mis. Uiteindelijk won Robin Frijns die E-Prix en pakte daarmee de leiding in het kampioenschap. Iedere race gebeurde er wel wat spectaculairs en de verwachting is dat dat in New York niet uit zal blijven. Nog een bijzonderheid: de eerste acht E-Prixs werden gewonnen door acht verschillende coureurs, een unicum in de geschiedenis van de nog jonge Formule E. 

Ook op het gebied van titelkandidaten zijn de mogelijke uitkomsten erg divers. Met maar liefst 58 punten (25 voor een overwinning, 3 voor pole position en 1 voor de snelste raceronde) zijn Robin Frijns (81), Antonio Felix da Costa (82), André Lotterer (86), Mitch Evans (87) en Lucas di Grassi (98) allemaal nog in de race om Jean-Eric Vergne (130) van de troon te stoten. Zelfs Sebastian Buemi (76) en Daniel Abt (75) zijn officieel gezien nog niet uitgeschakeld. 

Het Red Hook Circuit in de wijk Brooklyn kent veertien bochten en drie harde remzones (bochten 1,6 & 10).  De kans op een herhaling van een regenrace is nihil. De verwachting is niet alleen dat het droog blijft in New York, het wordt ook nog erg warm met temperaturen boven de dertig graden.

Wie de titel dit jaar ook grijpt, het belooft een prachtig weekend te worden op het gebied van elektrisch racen. De races zijn aankomend weekend te bekijken op Ziggo Sport en zullen beginnen om 22.00 uur, Nederlandse tijd.