Nyck de Vries zesde in Britse feature race Formule 2, overwinning voor Ghiotto

Luca Ghiotto heeft de hoofdrace in de Formule 2 gewonnen. Op het circuit in Silverstone versloeg de Italiaan zijn concurrenten Nicolas Latifi en Guanyu Zhou. Nyck de Vries moet zich tevreden stellen met de zesde positie.

Met Guanyu Zhou op pole position en zijn teamgenoot Luca Ghiotto naast hem op de eerste startrij, gaat de feature race in de Formule 2 van start. Voor ons Nederlanders is de hoofdvraag: wat kan Nyck de Vries vanaf de zevende positie? Er hangen donkere wolken boven het circuit in Silverstone, maar de start zal onder droge weersomstandigheden zijn.

Bij de start weet Ghiotto direct de leiding te pakken. De Vries overleeft de eerste bocht en behoudt zijn zevende positie. Nicolas Latifi, de grootste concurrent van de Vries in de strijd om het kampioenschap, kent een goede start en pakt P3. Verder gebeurt er tijdens de eerste vijf ronden vrij weinig, het uitvallen van Doiran Boccolacci daargelaten.  

Dan is het tijd voor de pitstops. Een groot deel van het veld stopt in de zevende ronde voor hun verplichte pitstops. Hierdoor is Nicolas Latifi de grote winnaar: door zijn stop pakt de Canadees de tweede plaats. Hij klopt op de deur bij Luca Ghiotto en het levert een prachtig gevecht op. Mahaveer Raghunathan hindert de twee in het gevecht: hij rijdt rond op de vierde plek, omdat hij nog niet gestopt is. Ook de Vries heeft een plekje gewonnen bij de pitstops.

Latifi pakt na een foutje van Ghiotto in Brooklyns de effectieve leiding van de race, maar in ronde 12 pakt de Italiaan de leiding weer terug. Guanyu Zhou bekijkt het van ongeveer een seconde afstand en wordt wellicht de lachende derde als dit gevecht in een tranendal eindigt. Zowel Latifi als Ghiotto hebben waarschijnlijk ook veel van hun banden gevraagd door zo hard te knokken.

Sergio Sette Camara meldt zich in ronde 20 aan de staart van Zhou.  De Braziliaan zal de druk opvoeren in de hoop het laatste plekje op het podium in te kunnen nemen. Ghiotto lijkt ondertussen beslag te leggen op de zege: de Italiaan zet de ene snelste raceronde na de andere. 

 Jack Aitken sluipt dichterbij de staart van de Vries en in ronde 26 slaat de Brit zijn slag.  De Vries verdedigt nauwelijks en Aitken maakt er zeer dankbaar gebruik van en grijpt de vijfde positie. 

Dat is ook de eindstand: Ghiotto wint op indrukwekkende wijze de hoofdrace. Latifi wordt tweede voor Zhou. Sette Camara wordt vierde en rijdt de snelste raceronde. De Vries wordt zesde, achter Aitken. De Vries behoudt de leiding in het kampioenschap, al komt Latifi tien punten dichterbij. 

Bij het vallen van de vlag spint Nikita Mazepin nog. De teamgenoot van de Vries wordt achterstevoren gereden door Arjun Maini. Wellicht krijgt dit incident nog een staartje.