Red Bull Racing breekt wereldrecord pitstop in Silverstone

Tijdens de waanzinnig mooie Grand Prix van Groot-Brittannië was er overal actie: op de baan zelf, in de grindbakken, maar ook in de pitsstraat. Red Bull schroefde het pitstop-snelheidsrecord van Williams uit de boeken in een extreem korte stop.

Het bandenwisselteam van Red Bull Racing was op dreef dit weekend. De eerste stop van Max Verstappen was snel genoeg om Charles Leclerc in de pits voorbij te steken. Helaas gleed Verstappen een paar bochten daarna door op zijn nog koude banden, waardoor hij alsnog achter Leclerc terecht kwam. 

De stop van Max was echter niet de snelste van het weekend. Deze keer is het (team van) Pierre Gasly het allersnelst. De bandenwissel ging zelfs zo snel, dat het team het wereldrecord verbrak. Pierre Gasly stond exact 1,90 seconde stil en in die tijd wisselde het team alle vier zijn wielen om.

De ultrasnelle stop rijdt het record van Williams uit de boeken. Het team dat tegenwoordig alleen in de pits nog snelle tijden weet te zetten, is nu dus ook dat record kwijt. Zij hadden in 2016 in Baku 1,92 seconde nodig om de wielen van Felipe Massa om te ruilen.