Haas-coureurs verpesten elkaars race, Günther Steiner is ziedend

De gifbeker voor het Formule 1-team Haas moet echt tot de laatste druppel leeg. De resultaten zijn de laatste races dramatisch, ze hebben een volstrekte koekwaus als (ex-)hoofdsponsor en de coureurs beuken elkaar de baan af. Arme Günther Steiner.

Je zou zeggen dat coureurs hun beste beentje voor zetten, als een malloot met veel geld ze een week lang te kakken zetten in alle media. Het feit dat William Storey openlijk modder gooit naar Romain Grosjean, Kevin Magnussen en heel team Haas, zou toch als een soort aansporing moeten werken: laten we bewijzen dat hij labiel is. Kennelijk werkte het bij het duo andersom: laten we aantonen dat hij gelijk heeft. In de vijfde bocht van de GP van Groot-Brittannië reed het duo tegen elkaar aan. Magnussen hield het vervolgens uit tot de zesde ronde, terwijl de auto van Grosjean het in de negende ronde begaf. Dom, want de auto's waren best aardig door de kwalificatie gekomen.

Teamchef Günther Steiner is normaal gesproken al niet op zijn mondje gevallen, maar gisteren was hij extra kwaad. Daarbij zal de toestand met Rich Energy (en de tweet die het officiële account van het bedrijf tijdens de race verstuurde) zeker niet geholpen hebben. Steiner brieste dat zijn coureurs een schep hadden meegenomen om het gat waarin het team zit nog wat dieper te graven: "It was a very disappointing race for us. I’m just stating the obvious here. The best that our drivers could bring to the battle was a shovel – to dig the hole we’re in even deeper. We need to go back, regroup, and see what we do in future."

De teambaas is echt heel erg klaar met het geklungel van zijn rijders. In Barcelona gaf hij ze al een reprimande nadat ze elkaar rondenlang in de weg reden, maar nu is de maat echt vol. Tegen F1 zegt hij: "Both of them [are in trouble], it is not acceptable what happened. I was pretty clear with them after Barcelona, what not to do. In the end, we are in a difficult position at the moment, how to get the car work on track. Everyone works hard like hell. Then when we get a chance, and our long runs look OK, we crash into each other on Turn 5. It’s not acceptable."

Günther -Fuck, we look like a fucking bunch of wankers- Steiner is zo kwaad dat hij nog geen oplossing voor het probleem had kunnen verzinnen. Hij moet er nog een nachtje over slapen, om te kunnen afkoelen: "I normally come up with solutions how to go forward, that’s my job, and whatever they are, I will push them too." Hoewel Grosjean en Magnussen ongetwijfeld al te horen hadden gekregen dat ze elkaar niet van de baan mogen rijden, zullen ze bij de volgende Grand Prix ongetwijfeld nog striktere aanwijzingen krijgen.