'Strijd met Max Verstappen is wat Formule 1 nodig heeft'

Afgelopen zondag waren alle ogen gericht op de strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Het werd een soort herhaling van het gevecht in Oostenrijk. Precies wat de Formule 1-kijkers willen zien, aldus Leclerc.

Nadat Max Verstappen in Oostenrijk Charles Leclerc ongestraft mocht inhalen, was de Monegask nogal kwaad. Hij stond ook nog steeds de briesen op het podium. Toch was het een leerzame ervaring voor de jonge coureur. In Silverstone toonde hij aan dat hij van het geheel had geleerd en hij gooide bruusk de deur dicht voor Verstappen.

De Limburger maakte echter niet dezelfde fout als Leclerc en anticipeerde op de sluitende deur. Hij bleef op de baan en kon er later alsnog voorbij. De race liet zien dat er een nieuwe Leclerc in de wagen zat: "After Austria I think if the stewards accept us to race that way then I’m more than happy to race like this, and that’s what I did this weekend." Hij vervolgt dat hi denkt dat de Formule 1 de agressievere rijstijl nodig heeft en dat de fans staan te springen om het rijgedrag dat hij en Verstappen nu op elkaar botvieren. Het had in ieder geval niets te maken met een (grotere) rivaliteit tussen het duo: "So nothing special, I just raced harder than normal because I feel like in the last two races or maybe a bit before Formula 1 wants hard racing. I think we are pushing as drivers to have hard racing, that’s where we enjoy the most to be racing like that and that’s what I did."

Als het aan Charles ligt, kunnen hij en Max het nog wel vaker zo aan de stok krijgen: "It was very enjoyable, very hard racing, always borderline but always stayed within the rules. I really enjoyed that fight." En als Sebastian Vettel dan ook zijn mojo terugvindt, worden de gevechten op de baan wellicht nog wat beter.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd5bc4ccec4d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });