Zoekt u een klassieke Land Rover Defender met 435 pk?

Er is een kans dat u net op zoek was naar een Land Rover uit 1961, maar dat hij wel 600% meer power moest hebben dan toen hij uit de fabriek rolde. Ja, dan kunt u lang zoeken. Dacht u, want hier is hij en hij heeft Corvette-power.

Omdat de Corvette C8 vanavond in de States wordt onthuld is het misschien lollig om te kijken wat je allemaal kunt met de V8 uit zo'n Amerikaan. Meer specifiek is het de vraag of hij in een Land Rover Series 2A uit 1961 kan? Het antwoord luidt: 'Ja', en hier hebben we er een.

Doorgaans zijn we niet zulke grote fans van restomods waarbij de originele motor geloosd wordt, maar voor deze Laro maken we een uitzondering. Hij verliest zijn ouwe benzineprutteltje immers niet voor een of andere elektromotor, maar het milieudelict maakt plaats voor een fijne Amerikaanse V8. De LS3-motor is afkomstig uit een Corvette krat en in deze Defender-die-nog-geen-Defender-heet drijft hij de voor- en achterwielen aan. Om het geweld aan te kunnen is de complete 'drivetrain' van de auto vervangen. Er zit een nieuwe zestrapsautomaat in (Amerikanen zijn natuurlijk te lui om te schakelen) en voor en achter zij de assen vervangen door speciale nieuwe versies voor Defenders.

Met de body van de auto is vrij weinig gedaan, omdat de opdrachtgever de auto graag hetzelfde wilde houden. De auto was al enkele decennia onderdeel van de familie. Alleen de spatschermen rondom de wielen zijn wat verbreed vanwege de grotere spoorbreedte van de nieuwe assen. Ook aan de binnenkant heb je het gevoel dat je in een oude auto zit, al ziet het er voor een Series 2A vrij chic uit van binnen.