Haas en McLaren hengelen Nederlandse coureurs binnen

Gelukkig is er ook goed nieuws te brengen uit het kamp van Haas F1. Het Amerikaanse raceteam heeft zijn eSports-coureur voor de 2019 draft gekozen, in de persoon van de Nederlander Floris Wijers. Ook McLaren koos (weer) voor een Nederlander.

Met Floris Wijers en Allert van der Wal treden weer twee Nederlanders toe tot het gilde van virtuele Formule 1-coureurs. Het Formula 1 Esports Pro Series-seizoen speelt zich af op 11 september, 2 oktober, 6 november en 4 december. Alle Formule 1-teams zijn daar met hun eSport-coureur aanwezig. Overigens is dat ook een nieuwigheid: Ferrari doet komend seizoen ook mee. De Italianen zagen aanvankelijk nog niks in het eRacen met F1 2019.

Wijers was in de afgelopen jaren al regelmatig te zien in de Ziggo eBattle, terwijl Van der Wal in seizoen 2017 al voor Sauber meedeed aan de Formula 1 Esports Pro Series. De strijd gaat om een prijzenpot van $500.000, en dat is fors meer dan de $200.000 die afgelopen seizoen op het spel stond.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd5bbfdcace1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });