Ruim 1 miljoen kaarten Formule 1 Zandvoort aangevraagd

De hype rondom de terugkeer van de Dutch GP is goed uitgepakt voor de kaartverkopers: ruim 1 miljoen mensen willen de Grand Prix bezoeken. De Max Verstappen-mania is nog niet voorbij.

Voor de Grote Prijs van Nederland in mei 2020 weer terugkeert moet het circuit nog verbouwd worden en de kalender bevestigd. Die twee onzekerheden staan echter niet in de weg van een groot succes voor de Formule 1 in Nederland. Deze week worden de eerste kaarten toegewezen en kunnen mensen hun tickets voor de race op Zandvoort kopen. 

Per dag kunnen 105.000 toeschouwers naar het circuit komen, maar er zijn meer dan een miljoen kaarten aangevraagd. De gelukkigen die ingeloot zijn krijgen dinsdag een mailtje met daarin een link om definitief een kaartje te kopen. Overigens geeft sportief directeur Jan Lammers van de Dutch GP aan dat de organisatie nog gaat kijken of ze de capaciteit van het circuit kunnen uitbreiden. 

Als iedereen dan ook nog met het openbaar vervoer en de fiets komt, staat niets een grootse en feestelijke terugkeer van de het circus met Max Verstappen (en wellicht Nyck de Vries) in de weg.