Max Verstappen en Lando Norris winnen 24 uur van Spa

Vriend van de show Steijn Schothorst rijdt hem dit weekend in het echt, maar Max Verstappen en Lando Norris wonnen de race gisteren al: de 24 uur van Spa. Goed, het Formule 1-duo reed in iRacing, maar winnen is winnen.

Ook in de weekends waarin geen Formule 1-races op het programma staan willen coureurs nog wel eens racen. Sommigen pakken WEC-races mee, zoals Fernando Alonso vorig seizoen deed, maar je hebt ook eSports-leagues waarin voluit geracet wordt. Afgelopen weekend stond de virtuele vierentwintig uur van Spa op het programma voor de eRacers.

Max Verstappen en Lando Norris maken deel uit van het simulatorraceteam Redline en kwamen deze keer aan de start op Spa. De race was live te volgen op Twitch en daar was onder meer te zien dat Verstappen en Norris de grootste lol hadden met de kijkers, maar ook echt serieus aan het racen waren. Ze kwamen na 24 uur van rondjes rijden in de simulator als eerste over de finish, ondanks problemen met de rem. Ja, ook in virtuele sporten kun je gehinderd worden door technische problemen. Het was niet zo dat de Audi R8 LMS van Norris en Verstappen kuren vertoonde, maar de Limburger had een probleem met zijn rempedaal: "My brake pedal just literally fell off."

Komend weekend staat de 'echte' vierentwintig uur van Spa op het programma. Autobahn F1 Show-presentator Steijn Schothorst zal daar aan de start verschijnen. Ook Schothorst rijdt in de Audi R8 LMS waarin het duo Verstappen en Norris dit weekend als winnaar over de eindstreep kwam. Het is voor Steijn te hopen dat zijn rempedaal vast blijft zitten, want Eau Rouge (nee Raidillon natuurlijk) is geen feest als er ineens een los pedaal in de auto ligt.