'Renault F1 betaalt Daniel Ricciardo zeker £20 miljoen per jaar'

Ex-manager Glenn Beavis van Daniel Ricciardo heeft een bonnetje van tien miljoen pond ingediend bij de Australiër. Hij vindt dat hij te weinig heeft gekregen voor zijn aandeel in de spraakmakende overstap van Max Verstappens ex-teamgenoot naar Renault.

Dit seizoen maakte Daniel Ricciardo niet alleen een overstap van zijn vertrouwde Red Bull Racing-familie, naar Renault. De Australische lachebek wisselde ook van management. Na zes jaar onder de hoede van Glenn Beavis te hebben gereden, stapte hij over naar CAA Sports (Creative Arts Agency).

Kennelijk is daarbij het een en ander niet helemaal goed gegaan, of in de overstap in ieder geval in het verkeerde keelgat geschoten bij Beavis. Zijn bedrijf, Sivana Sports International FZE, heeft bij het Engelse High Court of Justice een claim ingediend tegen Whitedunes, de bv die Ricciardo's geld beheert. Uiteraard doet ook Dan dat niet in een of andere socialistische heilstaat met een hoog belastingtarief, maar heeft hij ook zijn toevlucht gezocht in een belastingparadijs: de Britse Maagdeneilanden.

Nu hij aan de kant is gezet door Ricciardo wil Beavis geld zien. Hij beweert nog bakken met cash tegoed te hebben van Ricciardo. Zo zou hij jaarlijks een standaardbedrag van £225.000 ontvangen en een commissie van 20% op alle nieuwe deals die Ricciardo zou sluiten. In 2015 werd het standaardbedrag wat aangepast tot £240.000 en ook ontving hij inderdaad die 20% op verschillende deals. Dat ging in cash, maar ook eens in een "zeldzaam Rolex-horloge".

Dankzij de claim van Glenn Beavis hebben we in ieder geval wat meer inzicht in de deal die Ricciardo met Renault heeft gesloten. Hoewel het niet met zoveel woorden in de eis van Sivana Sports staat is wel te concluderen dat de Australiër minimaal £20 miljoen (€22 miljoen) per jaar van de Fransen ontvangt. Dat bedrag circuleerde al als gerucht in het rond, maar dankzij de claim van Beavis is het met meer zekerheid vast te stellen. 

Kamp Ricciardo ontkent de hele claim van Beavis. De coureur betreurt het feit dat de relatie met zijn oude manager in korte tijd zo verzuurd is geraakt.