"Wij willen Max Verstappen dolgraag inzetten tijdens 24 uur van Le Mans"

Het is geen geheim dat Max Verstappen graag eens mee zou doen aan de 24 uur van Le Mans. Als het aan Aston Martin ligt, rijdt de Nederlander dan in een Valkyrie. Geen gekke gedachte, gezien de nauwe banden tussen Red Bull Racing en Aston Martin.

Als het aan Aston Martin-CEO Andy Palmer ligt, rijdt Max Verstappen een van zijn auto's in de komende hypercarklasse die vanaf 2021 de extreme endurancerace rijdt. "Zowel filosofisch als theoretisch wil ik hem betrekken bij ons Le Mans-project," aldus Palmer, tegen Motorsport, om te vervolgen: "Hij is formeel nog niet betrokken, maar niets is nog uitgesloten."

De gedachte dat Max in een wagen van Aston Martin rijdt is niet helemaal belachelijk. Afgelopen Grand Prix werden de nauwe banden tussen Red Bull Racing en Aston Martin weer eens duidelijk getoond. Verstappen en Pierre Gasly raceten in RB15's die in 007-thema waren aangekleed. Uiteraard een knipoog naar de wagens waarin James Bond zich al decennia beweegt. Maar ook elders op de baan werd een link tussen de twee bedrijven onderstreept. Aston Martin liet voor het eerst een rijdende Valkyrie zien. De auto was gehuld in een Red Bull Racing wrap, mede omdat de auto in nauwe samenwerking met de renstal is ontwikkeld.

Max Verstappen heeft er geen geheim van gemaakt dat hij graag eens aan de 24 uur van Le Mans meedoet. Hij verklapte aan Autobahn al eens dat hij absoluut niets uitsluit en liet ondanks nog weten dat hij graag met zijn vader Jos Verstappen meedoet. Verstappen Senior won de race al eens in de LMP2, terwijl Max zelf afgelopen weekend nog de 24 uursrace van Spa in iRacing won.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f3743c4b3942', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });