Koop dan. Dit is de allerduurste McLaren F1 ter wereld

Een McLaren F1 is op zich al een dure machine, maar zelfs van de F1 zijn exemplaren te krijgen die nóg wat duurder zijn. Neem deze McLaren F1 LM Specification, dit is de optimus maximus van automobiel. Hoger dan dit komt u niet.

Stel u wint volgende maand de jackpot in de Staatsloterij. Die staat dan ruim boven de twintig miljoen euro. Dan wilt u een cadeau kopen om die feestelijke gebeurtenis te gedenken. Wij hebben helaas slecht nieuws voor u: deze McLaren F1 is dan nog steeds buiten bereik. Althans, de kans daarop is bijzonder groot, want u moet erop rekenen dat u tussen de $21- en $23 miljoen voor moet afrekenen. Dat is nog exclusief de veilingkosten en de BTW. Degene die deze McLaren F1 LM Spec in zijn collectie gaat zetten moet echt miljardair zijn met een extreme stapel fuck you money.

Wat maakt hem zo bijzonder? Ten eerste is het een McLaren F1. Vanwege zijn met goud beklede BMW V12 en zijn bizarre bouw is hij al bijzonder. Dan is het ook nog eens decennialang de snelste productiewagen ter wereld geweest. Dat was al genoeg op alle F1's extreem duur te maken.

Deze is echter nog wat duurder omdat het een één van twee is. Deze ultrazeldzame F1 heeft het LM-spec, wat inhoudt dat er een GTR-racemotor inzit zonder restricties. Verder heeft hij het aeropakket met de extra-high downforce kit. Van deze speciale versie zijn er dus maar twee, maar van de complete serie F1's zijn er maar 106 gebouwd. Slechts 64 daarvan waren voor de weg bestemd.

Dit exemplaar heeft maar 21.500 kilometer gereden en ziet er nog uit alsof hij eergisteren door Ron Dennis zelf is schoongemaakt. Wat extra bijzonder is: deze wagen is momenteel geregistreerd in Nieuw Zeeland, het land waar Bruce McLaren vandaan kwam.