Rotterdam wil naast Formule 1 ook geen Formule E hebben

Met de komst van de Formule 1 naar Zandvoort was al volstrekt duidelijk dat de koningsklasse van het autoracen niet naar de havenstad zou komen. Nu is de deur naar het batterijracen ook dichtgegooid door het stadsbestuur.

Collegepartijen D66 en VVD van de gemeente Rotterdam wilden graag een Formule E-race (of E-Prix) naar het centrum van de stad halen. Eerder hadden verschillende partijen al geprobeerd om de Formule 1 te halen, maar dat was tevergeefs. Naast de enorme afsluitingen die nodig zijn om zo'n evenement te organiseren vreesden velen juist de uitstoot van de Formule 1-wagens.

Dan zou met de komst van de Formule E natuurlijk anders zijn, want daar komt alleen maar wat remstof uit. Nu heeft de gemeente de deur voor een poging om de accuracers naar Rotterdam te halen definitief dichtgegooid. Alle organisatiekracht moet naar het binnenhengelen van het Eurovisie Songfestival, de start van de Tour de France en de Youth Olympic Games.

Verder geeft het college van B&W aan dat Eindhoven een veel logischere plek is voor de Formule E, en zij hebben al interesse getoond: "Wij ondersteunen deze lobby van harte en daar waar nodig delen wij onze kennis en ervaring met het organiseren van grote evenementen met Eindhoven." Mocht u dus gisteren naast de kaartjes voor de Formule 1 in Amsterdam Beach Zandvoort hebben gegrepen, dan heeft u nog steeds pech: er komt nog geen extra race naar Nederland.