Max Verstappen hoopt op regen in Duitsland: 'Aan hitte hebben we niks'

Het is de laatste dagen niet alleen in Nederland loeiheet, ook Duitsland zucht onder de hittegolf. Hoewel de hitte in Oostenrijk in het voordeel van Max Verstappen werkte, verwacht hij dit weekend meer hulp van een regenbui te krijgen.

Limburger Max Verstappen verwacht dat hitte hem komend weekend, tijdens de Duitse Grand Prix niet zoveel hulp kan brengen als een plens regen. Waar de auto van Red Bull stralend middelpunt bleek tijdens de Grand Prix van Oosterijk, die Max won, hoeft dat nu niet te gebeuren. Mercedes had in het Oostenrijkse Spielberg veel last van de hoge temperaturen, waardoor de auto's van de ster minder goed presteerden. 

De RB15 van Verstappen excelleerde er juist, maar dat huzarenstukje gaat Verstappen, naar eigen zeggen niet herhalen in Hockenheim. Tegen Motorsport zegt hij: "Mercedes rijdt hier namelijk met een ander chassis, dus die zullen de koelingsproblemen nu wel onder controle hebben." Daarom hoopt hij juist op wat neerslag: "Ik denk dat het in de regen best prima kan zijn voor ons." 

Hoewel de RB14 van vorig jaar plotseling niet zo goed tegen regen bleek te kunnen, verwacht Verstappen die problemen nu niet: "Ja, maar toen hadden we vooral een probleem met de vloer. Dat voelde alsof je met open DRS door een bocht ging." De voorspellingen voor zondag geven vooralsnog een flinke kans op regen, maar nog geen zekerheid. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6ba353d70a5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });