Haas rijdt weer gewoon met Rich Energy op de wagens

Hoewel Rich Energy zich ruim twee weken geleden terugtrok als sponsor van het Haas Formule 1-team, rijdt het team dit weekend weer gewoon rond met 'Rich Energy' op de flanken. Hoe zit het nou?

De geschiedenis van Rich Energy en Haas blijft de gemoederen bezighouden. Na twee weken van onzekerheid is te zien dat de auto's van het team weer gewoon zijn afgeplakt met de branding van de energiedrankjesfabrikant. Het is nu alleen te hopen dat Romain Grosjean en Kevin Magnussen elkaar niet van de baan rijden.

Het begon uiteraard met het logo van Rich Energy, waarop een gestileerd hertengewei te zien is. Helaas bleek de eveneens Britse fietsenfabriek Whyte Bikes het merk al geregistreerd te hebben. Het zorgde ervoor dat Rich Energy een rechtszaak verloor, waarbij de rechter ook opmerkte dat de verklaringen van CEO William Storey nogal gefabriceerd en leugenachtig overkwamen. Een teken aan de wand voor wat er verder zou gaan gebeuren.

Vlak voor de Grand Prix van Groot-Brittannië in Silverstone verbrak Rich Energy via Twitter het contract met Haas. Volgens de twitteraar van dienst (ongetwijfeld CEO Storey zelf) was het Formule 1-team veel te slecht en was het de bedoeling om Red Bull te verslaan, niet om achter ze te eindigen. Daarna bleken de investeerders in Rich juist door te willen gaan en uiteindelijk wisten ze Storey uit de tent te werken.

Daarna brak een tijd van onzekerheid aan. Wie trok er nou nog aan de touwtjes bij het bedrijf? In ieder geval bleek de moedermaatschappij plotseling Lightning Volt te heten, maar had William Storey nog steeds toegang tot het twitteraccount van Rich Energy. Inmiddels lijkt het erop dat @Rich_Energy weer gewoon bij investeerders is, want er volgde deze week nog een positieve tweet over Formule 1.

Het lijkt erop dat William Storey nu helemaal verwijderd is uit het bedrijf en dat de naamswijziging naar Lightning Volt is teruggedraaid en het logo is veranderd naar iets dat minder inbreuk maakt bij Whyte. Maar hoe het er precies voor staat is niet totaal duidelijk. Al heeft Günther Steiner verklaard dat Rich Energy gewoon heeft betaald en daarom als sponsor op de auto kan. In ieder geval reden de wagens van Haas in de eerste vrije training voor de GP van Duitsland weer gewoon met Rich Energy op de vleugels en flanken. 

Code rood in de vrije training. Kevin Magnussen valt stil bij het inrijden van het stadion. Over de radio brericht hij dat hij geen power meer heeft.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0c53a1f0a42', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });