ABT maakt VW Golf GTI TCR klaar voor het circuit met 340 pk

De Volkswagen Golf GTI TCR is afgeleid van de racemodellen met dezelfde naam. Ze zijn sterk, maar op het circuit zou u toch volledig voor paal staan met uw GTI'tje TCR, tenzij u bij ABT langsrijdt. Zij pompen er nog wat extra pk's en newtonmeters uit.

De tuners van ABT weten altijd nog wat beters te maken van de oppermodellen uit de stal van de Volkswagen Groep. Als je een Audi RS hebt, kunt u hem langsbrengen, ook Seats en Skoda's kunnen beter en zelfs de volstrekt afgetunede Volkswagen Golf GTI TCR kan nog meer halen bij de huistuners. Ze beweren dat ze op verzoek de TCR bijna zo sterk kunnen maken als de circuitversie van de auto.

De standaard 290 pk worden in een paar kliks opgeschroefd naar 340 pk door de controle-unit in de motor te vervangen. Het koppel gaat daarbij van 380 naar 430 Nm. Nul naar honderd doet de TCR na zijn bezoekje bij ABT in 5,4 seconden in plaats van in 5,6 seconden, een heel belangrijk verschil voor wie het snelst bij de McDrive wil zijn. De topsnelheid van de getunede Golf is 265 kilometer per uur.

Uiteraard hoeft u het niet slechts bij de motor te houden. Ook het onderstel kan getuned worden met allerlei ABT-onderdelen als stabilisatorstangen, veren en dempers. Verder kan u nog wat andere velgen onder de wagen laten schroeven