LIVE! De 24 uur van Spa 2019

Met 73 GT-wagens aan de start is het een drukte van belang op het circuit van Spa-Francorchamps. Onze eigen Steijn Schothorst start in de Audi R8 LMS GT3 met nummer 55 vanaf de achtste plek. Alle info en livestreams na de klik.

Op zaterdagmiddag om 16:30 start de meedogenloze Blancpainklok met aftellen tot zondagmiddag 16:30. Tussendoor is het vierentwintig uur lang racen met aanvankelijk 73 wagens met daarin drie coureurs. De honderden racers krijgen op het legendarische circuit te maken met de historische bochten van Raidillon, Eau Rouge, Pif Paf enzovoort.

In Spa speelt het weer altijd mee en na dagen van verzengende hitte is precies tijdens de race een neerslagvoorspelling van tussen de 60 en 70 procent. Dat wordt dus gegarandeerd regen en dat geeft spanning. 

Aan de start naast Steijn Schothorst (u kent hem van de Autobahn F1 Show) en zijn broer Pieter ook Mattia Drudi in de #55 Audi. Verder Nederlandse grote namen als Formule E- en DTM-coureur Robin Frijns, Renger van der Zande, Yelmer Buurma, Rik Breukers en Nicky Catsburg. Ook Top Gear-presentator Chris Harris is weer van de partij in de Garage 59 Aston Martin Vantage AMR GT3. Hier de volledige deelnemerslijst.

Naast de totaalstream biedt organisator SRO ook een onboard-videostream.