Mercedes vroeg Netflix speciaal dit weekend te filmen

De GP van Duitsland werd een gigantisch drama voor het team van Mercedes, met spinnende en crashende bolides en een falende pitcrew. Tot overmaat van ramp stond de filmploeg van Netflix' Drive to Survive er met de neus bovenop.
@media (max-width: 679px){#fig-62bd47bbe0dfb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62bd47bbe0dfb img{#fig-62bd47bbe0dfb img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62bd47bbe0dfb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62bd47bbe0dfb img{#fig-62bd47bbe0dfb img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62bd47bbe0dfb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62bd47bbe0dfb img{#fig-62bd47bbe0dfb img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62bd47bbe0dfb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62bd47bbe0dfb img{#fig-62bd47bbe0dfb img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

Max Verstappen, Sebastian Vettel (achteraan gestart) en Daniil Kvyat (de Torpedo) waren gisteren de stralende middelpunten van de Duitse Grand Prix in Hockenheim. Daartegenover stond het team van Mercedes dat een absolute zeperd meemaakte tijdens de thuisrace van het team. Het had allemaal heel anders moeten verlopen, want de Stuttgarters vierden dit weekend hun 125-jarige betrokkenheid bij de autosport. Ter gelegenheid daarvan is ook de crew van de Netflix-docu Drive to Survive aanwezig in de Mercedes-pitboxen.

Om de feestelijkheden een beetje extra cachet te geven waren de teamleden van het Mercedesteam het hele weekend al gehuld in klassieke kleding. Dat zag er niet alleen goed uit, het leek ook gewoon goed te werken: de zieke Lewis Hamilton reed alsnog fluitend naar de pole en ook Valtteri Bottas stond keurig op de derde startplek. 

Zelfs bij de start leek alles nog helemaal in kannen en kruiken, terwijl Max Verstappen en Pierre Gasly aan de rechterkant van de baan staan te harken om grip, rijden de Mercedessen op de linkerrijstrook gemakkelijk weg. Verderop in de race gaat het echter mis als Lewis Hamilton eerst zijn neus van de wagen afrijdt en snel de pitbox inkomt, waarbij de pitstop volledig in het honderd loopt. Daarna maakt de wereldkampioen nog een spin waarbij hij enkele plaatsen verliest. Als later Valtteri Bottas de baan afglijdt en zijn wagen afschrijft is het drama compleet. 

Maar het ergste voor de professionals is dat juist die keer dat alles misgaat nu voor de eeuwigheid is vastgelegd. De producent van de serie bevestigt dat ook op zijn Twitter-account. 

Zal Oostenrijker Toto Wolff dit jaar de scheldende Semi-Oostenrijker G├╝nther Steiner kunnen overtreffen als de held van de show? En we voorspellen het maar vast: Mercedes doet volgend seizoen niet nog een keer mee aan de docu.