Audi A1 kan nu ook als SUV'je door het leven

Wie eigenlijk een crossover SUV wilde hebben, maar niet verder komt dan een Audi A1 heeft nu een alternatief. Eveneens bij Audi, want de Ingolstadters brengen de A1 Citycarver: een verhoogde en verstoerde versie van de Audi's kleinste.

Zoals de naam Citycarver al aangeeft is de vercrossoverde versie van de Audi A1 er niet om het terrein mee in te knallen. Het is een stadsautootje dat zich even in de sportschool heeft laten zien voor een wat gespierder uiterlijk. De Audi staat 4 centimeter hoger op zijn grotere wielen (17 inch) dan een normale A1. Daardoor is het meteen wat makkelijker in en uitstappen, wat u in de stad natuurlijk regelmatig doet.

Net als bij de Q-modellen heeft Audi de grote grille (volgens Audi de Singleframe) uitgevoerd met een zwarte omlijsting. De honingraten in de grille zijn in het matzwart en erboven zitten twee extra gaten om de auto verder te kunnen onderscheiden van de gewone A1 Sportback. Rondom de wielkasten en dorpels zitten contrasterende stukken.

De uitrusting van de Citycarver is vrij ruim met onder andere de Audi Virtual Cockpit en LED-achterlichten. Optioneel kan de koper uiteraard van alles bijbestellen als navigatie, hybride radio en een beter geluidssysteem van Bang & Olufsen. De auto is vanaf half augustus te bestellen en komt in het najaar bij de dealers aan.