VIDEO. Renault F1-truck crasht onderweg naar Formule 1 in Hongarije

Een van de trucks van het Formule 1-team van Renault is vanmorgen van de weg geschoten bij het Hongaarse Györ. De wagen was onderweg naar de Hungaroring waar komende week de Grand Prix plaatsvindt.

Bij de Hongaarse plaats Györ ging het vanmorgen mis met een truck van Renault Sport F1. De chauffeur verloor door nog onduidelijke oorzaak de macht over het stuur en kwam dwars door de vangrail naast de weg terecht. Het lijkt erop dat de wagen door de middenberm is geschoten en aan de andere kant van de snelweg de vangrails heeft geraakt. Wonder boven wonder heeft de truck daarbij geen tegenliggers geraakt. Volgens Renault is de chauffeur weliswaar gewond naar het ziekenhuis afgevoerd, maar is hij niet ernstig gewond en bij kennis. 

Het is niet te hopen dat de truckchauffeurs een voorbeeld nemen aan hun coureurs die gisteren massaal van de baan schoten. Naast de Renault-truck die een Hulkenberg doet, kunnen we dan nog een Ferrari-Leclerc, een Racing Point-Perez, een Red Bull Racing-Gasly, Mercedes-Bottas/Hamilton in de vangrails verwachten.

Het is voor het team te hopen dat de wagen niet gevuld was met heel vitale onderdelen, zoals de wagens van Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg. Renault benadrukt overigens dat de chauffeur zich aan de verkeersregels hield op het moment van het ongeluk.