Porsche 911 Carrera is officieel de nieuwe instap-911

De nieuwste versie van de Porsche 911 was er tot nu toe alleen nog als Carrera S. Vanaf nu is de versie zonder S'je ook beschikbaar. Porsche presenteert in een keer de Coupé- en de Cabriolet-versie van de auto met 385 pk in de achterbak.

Omdat u zich ook in het instapmodel van een Porsche niet hoeft schamen krijgt de nieuweling meer pk's mee dan zijn voorganger. De 385 pk betekent dat hij 15 pk sterker is geworden dan de zescilinder die achterin de 991 (zoals Porsche het model intern noemde) lag. Deze 992 krijgt als als Carrera verder vrijwel dezelfde uitrusting mee als de S. In zijn persbericht verklaart Porsche de verschillen en overeenkomsten: "Voorbeelden zijn het hoogwaardige interieur met het 10,9 inch touchscreen, de uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden en innovatieve assistentiesystemen zoals de Porsche WET-modus. De 911 Carrera onderscheidt zich uiterlijk van de S-versie door iets kleinere wielen en remmen en is herkenbaar aan de enkele uitlaatpijpen."

De motor van de Carrera is inde basis dezelfde boxermotor met zes cilinders, maar hij heeft kleinere compressoren en turbines. De aandrijving gaat naar de achterwielen via de nieuwe achttraps automaat met PDK-dubbele koppeling (Porsche Doppelkupplung). Het gevolg is een topsnelheid van 293 kilometer per uur en een nulnaarhonderdsprint in 4,2 seconden in de Coupé. Voor de cabrio zijn die cijfers ongetwijfeld een fractie minder indrukwekkend door het hogere gewicht van de auto, maar Porsche stuurt ze niet mee met het persbericht.

De twee nieuwe modellen staan in september bij de dealers, maar zijn nu al te bestellen. Voor de Coupé bent €141.400 kwijt en de 911 Carrera Cabriolet mag voor €157.600 mee naar huis.