Max Verstappen en Nyck de Vries snel in trainingen Boedapest

Het weekend van de Grand Prix van Hongarije is begonnen en dus kozen de Formulewagens het circuit op de Hungaroring. In de Formule 1 ging het goed met de Red Bull van Max Verstappen, terwijl Nyck de Vries in de F2 ook snel onderweg is.

Max Verstappen reed vanmorgen in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije naar de tweede tijd. De winnaar van de GP van Duitsland moest de Mercedes van Lewis Hamilton voor zich dulden, maar hij bleef voor de Ferrari van Sebastian Vettel.

Het was lichtelijk nat op de baan waardoor er hier een daar een glijertje te bespeuren viel. Ook Max Verstappen had meerdere 'momentjes' bij het opkomen van het rechte stuk. Hij klaagde erover op de radio en maakte en passant ook nog even een spin, waarbij hij zijn wagen gelukkig niet beschadigde. Desondanks is het goed om te zien dat Max wel de tweede tijd reed. Ook mooi: Pierre Gasly zette de vierde tijd op de klokken en is dus ook goed bezig.

Nyck de Vries rijdt dit weekend ook weer met zijn Formule 2-bolide. De Fries was het snelste in de eerste vrije training. Precies volgens de voorspelling van Steijn Schothorst, die in ASFALT #58 al voorspelde dat De Vries pole zou gaan pakken in Hongarije. De kwalificatie is later vandaag, en Mick Schumacher is ook snel, dus dan zullen we zien of de kampioenschapsleider daadwerkelijk de pole pakt voor de hoofdrace die morgen wordt verreden.