Max Verstappen: 'Lewis Hamilton was gewoon sneller'

De bloedstollende race in Hongarije heeft Max Verstappen niet teleurgesteld. Ja, het is jammer om niet te winnen, maar als je weet dat de tegenstander gewoon nog veel meer marge heeft, dan is het niet erg om ingehaald te worden door Lewis Hamilton.

Als je van pole vertrekt, bijna honderd procent van de race voorop ligt en dan in de laatste paar rondjes voorbij gestoken wordt door Lewis Hamilton, dan kan dat teleurstellend zijn. Toch reageerde Max Verstappen gisteren zeer professioneel op het verlies van de leiding. In de persconferentie na de race zei hij: "Ik denk dat je hier echt kon zien hoeveel speling Mercedes nog heeft als ze echt alles moeten geven." 

Daarnaast geeft hij een pluim aan Lewis Hamilton die ook duidelijk alles gaf vandaag: "Volgens mij was Lewis Hamilton vandaag ook waanzinnig sterk, maar wat je ook ziet is dat hij, als het echt moet, een auto heeft die gewoon dominant is. Zo simpel zit het gewoon in elkaar. In sommige races is het gewoon niet nodig om op de auto alles te laten geven." Verstappen verduidelijkt zijn stelling door te verwijzen naar de races in Oostenrijk en Duitsland: "In Oostenrijk hadden ze natuurlijk die problemen met het oververhitten van de motor, dus dan kun je niet voluit gaan. In Hockenheim waren er ook moeilijke omstandigheden, dus daar kun je niet op de limiet rijden. Maar vandaag moest hij er gewoon voor gaan, volle gas, want dat deed ik ook, en dan kun je dus zien wat het Mercedesteam allemaal kan."

Dus toen Max in de laatste ronden steeds meer werd bijgehaald door Lewis Hamilton die op versere en snellere banden reed wist hij al vrij snel dat het gedaan was. Dus mijn banden begaven het, en natuurlijk zag je het aankomen, daarom was het voor mij een minder grote teleurstelling toen hij me inhaalde, want het is gewoon zo dat het ging gebeuren."

De gok voor een tweestopper is een mooie kans voor iemand die op de tweede plaats ligt, die kun je niet maken als je aan de leiding ligt: "Hij was gewoon sneller. [...] Voor mij zat er niets anders op dan proberen om voor te blijven liggen. Een tweestopper als je tweede ligt geeft je kansen: in het ergste geval blijf je tweede, en in het beste geval haal je degene voor je in en win je."