Kamperen? Volkswagen maakt de ideale camper nog wat beter

Het is vakantie en dus tijd om op reis te gaan. Met de auto is leuk, maar met een caravan achter de wagen is het allemaal wat minder. Een camper is dan een beter idee. De Volkswagen California 6.1 bijvoorbeeld, volgens VW zelfs de meest succesvolle camper.

Een Volkswagen Transporter in camperuitmonstering, dat is de California 6.1. Een prima basis voor een fijne vakantie dus. De wagen rijdt comfortabel en er is ruimte zat om met zijn twee tot vieren mee op pad te kunnen. De nieuwste uitvoering heeft uiterlijk wat lichte wijzigingen ondergaan, met een nieuwe bumper en nieuwe koplampen als meest opvallende elementen.

Aan de binnenkant heeft VW ook het een en ander aangepast. Te beginnen achter het stuur, waar nu een digitale cockpit te krijgen is en uiteraard het nieuwste infotainmentsysteem van VW ingebouwd kan worden. In de keuken hebben de vaklui nieuwe keukenkastjes ontworpen die nog wat handiger zijn dan ze eerst al waren.

De camper heeft voortaan elektrische stuurbekrachtiging en dat maakt ook meteen een berg assistentiesystemen bruikbaar in de California. VW heeft Lane Assist, Park Assist, Rear Traffic Alert, Trailer Assist, Cross Wind Assist en Hill Start Assist op de (optie)lijst gezet. Uiteraard zijn ook de motoren vernieuwd, waardoor ze weer wat zuiniger rijden.

Hij staat pas eind van de maand voor het eerst op de Caravan Salon in Düsseldorf. Helaas betekent het dat u dit jaar nog met de oude op vakantie moet. Of u neemt een grotere of nog wat grotere variant van de California.