Dit is de nieuwe elektrische vierwieler van Audi

Een van de belangrijkste steekwoorden van de toekomstige mobiliteit is "the last mile". Okay, dat zijn drie woorden, maar Audi heeft denkt de oplossing te hebben met een nieuwe kruising tussen een e-step en een skateboard.

Steeds meer steden weren auto's, maar ze vergeten in openbaar vervoer te investeren ('Dat is niet rendabel'). Gevolg daarvan is dat u steeds vaker langs de rand van de stad moet parkeren en dan op een druilerige parkeerplaats op een bus moet gaan wachten. Waardeloos natuurlijk. Daarom heeft Audi een oplossing bedacht: de Audi e-tron Scooter. De naam Scooter is voor Nederlanders wat verwarrend, want een scooter is in het Engels een step (terwijl ze in het Engels een scooter een moped noemen). Het is dus een elektrische step. Audi heeft echter niet gewoonde steps van Segway en Xiaomi gekopieerd, maar heeft een soort skateboard in de mix gegooid. 

De roller (en dat is weer Duits voor step) heeft dus vier wielen en de berijder staat op het plankje dat daartussen zit. Het gevolg is dat de e-tron Scooterrijder niet bij elk stoplicht af hoeft te stappen. De bediening werkt via een soort hele grote joystick die tegelijkertijd gaspedaal, rem en stuur ineen is.

Het ding is uiteraard opvouwbaar om makkelijk achterin de e-tron te passen, maar om ook makkelijk met de metro en de trein mee te kunnen. De step moet een bereik van twintig kilometer hebben en rijdt maximaal 20 kilometer per uur. Audi plant de e-tron Scooter eind 2020 in productie te nemen en hem voor €2.000 te kunnen gaan leveren. Voor dat geld heb je ook vier Xiaomi Steps, of drie Segways, of een Boosted Scooter. Die allemaal overigens ook een groter bereik hebben.

Een ander probleem is dat Nederland nog niet klaar is voor de e-scooter. De wetgever denkt weer te moeilijk en doet net alsof een stepje geen fiets is en probeert zich in allerlei bochten te wurmen om moeilijke hordes op te werpen zodat we maar zoveel mogelijk belasting blijven betalen voor mobiliteit.