Max Verstappen alleen kampioen als Mercedes het totaal verknalt

De kans dat Max Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt is volgens zijn teambaas Christian Horner niet heel erg groot. De Brit denkt dat het alleen zo ver komt als Mercedes zijn eigen glazen op Ferrari'eske wijze ingooit.

De laatste vier Grands Prix voor de zomerstop waren zeer onderhoudend en toonden aan dat Max Verstappen vooraan kan meerijden (en overwinningen pakken) als zijn auto goed genoeg is. Hoewel Red Bull Racing positief is over de rest van het seizoen, denken de energiedrankjesverkopers nog niet meteen aan het wereldkampioenschap voor Verstappen. 

Mercedes mag zich graag in de underdog-positie plaatsen en zegt dat Max inmiddels een bedreiging voor het kampioenschap aan het worden is. Wellicht wat overdreven, want Lewis Hamilton staat nog steeds met 69 punten verschil ver bovenaan in de tussenstand. Met een maximum van 26 punten die Max per race kan inlopen (als Hamilton geen punten haalt) is dat inderdaad met nog negen races te gaan wel vrij veilig te noemen.

Ook teambaas Christian Horner van Red Bull Racing denkt er zo over. Hij ziet Verstappen nog geen kampioen worden en tegen Motorsport zei hij: "It is hugely unlikely. They [Mercedes] would have to f**k up by gargantuan proportions not to win this championship." De Britse regerende wereldkampioen kan zelfs een aantal races niet komen opdagen en dan nog steeds bovenaan blijven staan.

Horner kijkt liever naar 2020 voor een serieuze gooi naar het kampioenschap: "I think our target in the second half of the year is very much to close that gap. And as we get more performance on the car as Honda continues to make progress, this is very much a building year as we transition into 2020."

Daarnaast moeten we ook in ogenschouw nemen dat Red Bull al een aantal motorupgrades heeft gepakt om deze grote stappen te kunnen maken. Mercedes heeft nog genoeg motoren in de pool zitten. Bij Red Bull Racing komt de pijn van de gridstraffen in de tweede helft van het seizoen nog. Het lijkt erop dat de visie van Horner dus wat realistischer is dan de mening van Mercedes dat ze best verslagen kunnen worden. Tenzij ze nog een paar keer de slapstick-show van Hockenheim opvoeren.