Handhavers gemeente Zwolle zijn letterlijk lijkenpikkers

Een lijkwagen die het lichaam van een overleden man ophaalde in Zwolle heeft van de dappere dienders der gemeentebelastingen een prent gekregen. De auto had namelijk geen ontheffing achter de voorruit liggen. 

Als er een belasting is waar we echt een ontzettende rothekel aan hebben, dan is het wel "Gemeentelijke Parkeerbelasting". De geldklopperij die als "regulerend" bij de burger door de strot wordt geduwd, reguleert natuurlijk helemaal niets, maar is gewoon een extra zakcentje voor de gemeente. Tel daarbij op dat hij tegenwoordig gehandhaafd wordt door het laagstopgeleide volk dat er is, of -erger nog- dat dat laagopgeleide volk zelfs alweer vervangen is door scanmachines om nog meer geld te harken, en u hebt bij ons het bloed onder de nagels weggehaald.

In Zwolle dachten ze bij het lezen van bovenstaande "hold my beer, wij kunnen nog een trapje dieper op de schaal van haat bij de Autobahnredactie". De gemeente voegde de daad bij het woord door de meest incompetente regelneuker ter wereld een baan te geven. Deze extreme *** 'er (afkorting van drie letters uit een bepaalde vijfjarige periode van de vorige eeuw) constateerde woensdagmiddag een zware overtreding in zijn wijk: er stond een met rouwvlaggen uitgeruste lijkwagen op een parkeervak waar de belasting geheven werd. Bij nadere inspectie bleek echter dat de rouwwagen noch een parkeerkaartje had getrokken, noch een schriftelijke ontheffing van de parkeerbelasting achter zijn vooruit had liggen. Dat kan toch niet zomaar! Stel je voor dat iedereen zomaar zijn lijkwagen overal gaat parkeren! Dan is het hek van de dam.

De dappere dienstklopper haalde onmiddellijk zijn prentenprinter uit de holster van zijn stoere BOA-uniform om deze Ordnungswidrigkeit te beboeten. Gevolg van die handeling: de buurt gaat zich ermee bemoeien, want kennelijk zijn echte Zwollenaars wel gewoon mensen. Het misbaar dat erop volgde zorgde volgens de rouwbezorgers dat de aandacht daaraan werd gegeven en niet aan het rouwmisbaar. Erg vervelend voor de familie van de overledene.

Het ergste van het verhaal is dat de gemeentelijke instantie, die weliswaar zijn excuses voor de situatie aanbood, droogjes meldt dat de bekeuring geen bekeuring betrof, maar een waarschuwing: "Een bonnetje om te waarschuwen dat er eigenlijk een bon uitgeschreven had moeten worden." Maar dat is dus fout, want een rouwauto, met rouwvlaggen, mag gewoon parkeren om zijn werk te doen (u zou het wellicht laden en lossen kunnen noemen, als u ambtenaar bent). Die kan dus helemaal geen bekeuring krijgen in zijn functie. 

Kom op gemeentes, leer die lui nou eens gewoon nadenken.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd30c3fc703a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });