Formule 1 blijft nog zeker drie jaar in Mexico

Goed nieuws voor fans van Max Verstappen: de Mexicaanse Grand Prix staat ook de komende drie jaar op de kalender. De organisatoren hebben met private middelen alsnog het benodigde geld op weten te halen om de Formule 1 te behouden.

De afgelopen twee jaar won Max Verstappen de Gran Premio de México en het zag ernaar uit dat dit jaar de laatste kans was om dat nog eens te proberen. De Mexicaanse federale overheid had besloten om voortaan geen geld meer te verstrekken voor het miljoenenbal van de Formule 1. Het zag er daardoor uit dat de Grand Prix met het mooie stadion vanaf volgend jaar van de kalender zou verdwijnen

Gelukkig hebben de Mexicanen hun beste beentje voorgezet en zijn met de pet rondgegaan bij allerlei private partijen. De privésponsors brachten genoeg geld bij elkaar om in ieder geval drie jaar bij te kunnen tekenen. In 2020, 2021 en 2022 zal de GP van Mexico daarom terugkeren, zij het wel als de Grand Prix van Mexico City. Liberty Media wil daarmee de stad eren, die zelf veel inzet heeft getoond om de race te kunnen behouden ondanks het wegvallen van de federale subsidies.