Nyck de Vries test Mercedes Formule E-wagen

Het lijkt erop dat Nyck de Vries, klassementsleider in de Formule 2, langzamerhand bij Mercedes naar binnen kruipt. Na zijn deal als Formule 1-simulatorpiloot bij de Duitsers gaat hij nu opnieuw de Formule E-wagen van Mercedes testen.

Volgend jaar stapt Mercedes officieel in bij de Formule E. De Stuttgarters zijn nu met hun satellietclub HWA Racelab (van AMG) aanwezig in het accuracen, met als coureurs Stoffel Vandoorne en Gary Paffett. Mercedes heeft echter nog niet bekengemaakt wie er voor het officiƫle Mercedes-Benz EQ Formula E team gaan rijden. De Duitsers maken hun line-up ergens halverwege september bekend.

Het zou kunnen dat Nyck de Vries meteen in het elektrische diepe wordt gegooid als hij zijn laatste seizoen in de Formule 2 winnend afrondt. De Friese coureur gaat in ieder geval binnenkort weer met de Mercedes testen. Nyck wordt de vijfde coureur die met de auto gaat rijden, naast de HWA-rijders Vandoorne en Paffett waren dat eerder Esteban Gutierrez en Edoardo Mortara. 

Het wordt voor De Vries al de vierde test in een Formule E-wagen. In het eerste seizoen was hij verbonden aan het team van Spark Racing Technology, daarna reed hij vorige jaar een test voor Audi en mocht hij ook al eens proefrijden in de wagen van NIO.

Het lijkt er volgens e-racing365 niet op dat Nyck een van de twee vaste rijders van het nieuwe Mercedes-team gaat worden. Hun bronnen suggereren dat een rol als test- en reservecoureur voor de hand liggender zou zijn. Teambaas Ian James zei echter ook: "As there is no final decision yet, we are still evaluating different options regarding our driver lineup for Season Six." Het is dus nog even afwachten of er volgend jaar twee Nederlandse coureurs meedoen in de Formule 1, of in de Formule E.