Amsterdamse politie: 'Let op, dieven komen voor uw katalysator'

Vroeger gingen dieven er vandoor met complete auto's, maar dat is tegenwoordig moeilijker, dus veranderden ze van tactiek. Eerst werden het autoradio's, toen gingen de sturen en airbags mee, later de airco's, maar wat ze nu jatten: katalysators. WAT?!

De Amsterdamse politie waarschuwt automobilisten voor een nieuw soort diefstal: het wegnemen van katalysatoren uit het uitlaatsysteem. De rookzuiveraars zijn het duurste onderdeel van de uitlaat, en ze hangen natuurlijk gewoon los onder de auto. Appeltje eitje voor de roversbendes.

De dieven komen met een krik langs en hebben hydraulische scharen bij zich. Daarmee knippen ze de katalysator gewoon onder de auto vandaan, om vervolgens te verdwijnen. Uiterlijk is er niets mis met de auto's, maar wacht maar tot je hem start.

Opvallend genoeg blijken voordal de units die onder Toyota's Prius hangen gewild bij het dievengilde. In hun bericht waarschuwt de Amsterdamse politie daar althans voor: "De dieven schijnen een voorkeur te hebben voor de Toyota Prius."