Ook Rotterdam Airport heeft last van foute valetparkers

Een paar weken geleden liet de Max Vakantieman zien dat er op Schiphol van alles misgaat met valetparking. Daarop onderzocht de Rotterdamse PvdA wat er op het lokale vliegveld gebeurde. En ja hoor, ook daar is het raak.

Na Schiphol blijkt ook Rotterdam-The Hague Airport (alias Zestienhoven) last te hebben van duistere praktijken bij parkeerbedrijfjes. In Rotterdam heeft het allemaal een wat kleinere schaal dan op de grote luchthaven in Amsterdam, maar toch is het vervelend.

PvdA-gemeenteraadslid Dennis Tak zegt tegen lokale omroep Rijnmond: "Ik krijg signalen van ondernemers dat sommige bedrijven de auto's van vakantiegangers gewoon in woonwijken parkeren, liefst daar waar het gratis is." Ook het vliegveld erkent de problemen, maar zegt er niets aan te kunnen doen. Suzanne Baljon van RTH Airport: "Wij hebben zeker drie bedrijven in beeld die auto's van reizigers niet op beveiligde terreinen parkeren. Dat zijn geen partners met eigen parkeerterreinen met wie wij samenwerken, maar ze maken wel gebruik van onze naam. Daar balen we van."

Tak heeft daarom vragen gesteld aan wethouder Judith Bokhove van mobiliteit. Dat geeft ons reden om ons hart vast te houden, want gemeentes staan niet bekend om hun briljante oplossingen voor problemen. Alle wijken rondom het vliegveld hebben namelijk nog geen betaald parkeren ingevoerd (gelukkig voor de omwonenden), terwijl het vliegveld (dat eigendom is van de graaiers van Schiphol) het parkeren op hun voorheen gratis plaatsen steeds duurder maakt. Het is daarom nogal wiedes dat mensen elders gaan parkeren. 

De oplossing zou dus zijn om het parkeren op het vliegveld weer gratis te maken. Maar u kunt natuurlijk op uw klompen aanvoelen dat de burgers (die al last hebben van het vliegveld naast hun deur) straks ook te maken krijgen met betaald parkeren voor de deur. De geldkloppers van de gemeente laten immers geen kans onbenut om de inwoners nog wat verder uit te knijpen.