Amerikaanse NASCAR-coureur overleeft crash met privévliegtuig

NASCAR is in Nederland misschien niet zo populair, maar in de USA is het des te groter. Een van de grootste sterren in het lompe bakkenracen, Dale Earnhardt Jr., crashte gisteren met zijn privéjet en kan het verhaal navertellen, wat een mazzelaar.

Privévliegtuigen zijn enerzijds geweldig, omdat je nooit meer last hebt van andere mensen als je wilt vliegen. Ze vertrekken ook altijd precies op het moment dat jij wilt. Nadeel is echter dat het regelmatig niet helemaal goed gaat. DJ's als Afrojack hebben al verschillende keren noodlandingen gemaakt met hun jets. Ook Dale Earnhardt Jr. kan nu in dat rijtje mee, maar dan als een crashoverlever.

De Cessna Citation van Earnhardt, waar hij met zijn vrouw, baby en de twee piloten in zat, schoot gisteren bij de landing in Bristol (Tennessee) van de landingsbaan. Het toestel vloog daarbij in brand en raakte flink beschadigd. Gelukkig konden de vijf inzittenden tijdig uit het wrak klauteren en ze zijn slechts licht gewond geraakt.

Earnhardt Jr. is de zoon van racelegende Dale Earnhardt Sr. die in 2001 verongelukte tijdens een NASCAR-race in Daytona Beach. De dood van de legende was een van de redenen voor NASCAR om toen de HANS-systemen verplicht te stellen, want Dale Sr. brak zijn nek bij de impact met de muur.