Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton vindt de huidige Formule 1-wagens maar laffe taxi's. Als het aan de Brit had gelegen waren het veel monsterlijker creaties geweest: "Als ik het voor het zeggen had, dan reden we met V12-motoren, handbakken, en zonder stuurbekrachtiging. Ik zou het voor de coureurs zou moeilijk mogelijk maken. Ik zou ook die enorme uitloopstroken laten verdwijnen. Ik wil racewagens waar ik na de race volstrekt kapot uitstap, alsof ik net een marathon heb gelopen. Vandaag de dag is het zo dat ik net zo goed twee of drie races achter elkaar kan rijden, zonder twijfel. De Formule 1 zou een sport voor echte mannen moeten zijn. Nu komen die jonge gastjes en die vinden het geen probleem om op de limiet te rijden. Dat is helemaal niet de bedoeling. Het zou veel moeilijker moeten zijn, zo lastig dat alleen de allerbesten het redden. En daarom moeten de auto's ook lichter worden [want alle hulpmiddelen wegen veel]. Dat zou mijn echte Formule 1-droom zijn."
Lichtere auto's dus, en dat betekent onder andere dat tanken moet terugkomen, denkt ook Romain Grosjean. De Fransoos, die in de rijdersvakbond zit, zegt daarover: "Als GPDA (de rijdervakbond, red.) willen we graag dat het tanken terugkomt. Niet omdat we geloven dat dat de races per se spannender maakt, maar omdat het een manier is om de auto's lichter te maken."
Crashmeister Grosjean maakt zich verder druk om de 18"-wielen die in 2019 worden ingevoerd. Die maken de auto's namelijk ook weer 25 kilo zwaarder. "We blijven maar gewicht toevoegen, zonder ergens anders iets weg te halen. Tanken is dan de makkelijkste manier om in ieder geval wat af te vallen." Namens de coureurs vroeg hij ook of het niet mogelijk was om weer met V10's zonder turbo's te gaan rijden, maar die weg is volgens de FIA en de FOM uitgesloten. Zonde, volgens Grosjean: "Daar hadden we in een keer 150 kilogram winst kunnen maken."
Het is echter nog maar de vraag of de teams, de FIA en de FOM naar de rijders gaan luisteren. Ze hebben niet de reputatie dat ze ooit naar iemand luisteren, en doorgaans gaan de veranderingen alleen in de richting van meer en meer, en niet minder, minder.