VIDEO. Dit rijden Max Verstappen en de Formule 1-coureurs in 2021

Vanaf 2021 veranderen de regels in de Formule 1 drastisch, waardoor de racewagens er anders uit gaan zien. De organisatie van de F1 laat alvast zien hoe die wagens voor Max Verstappen, Lewis Hamilton en de rest van het F1-circus er ongeveer uit gaan zien. 

Inhalen in de Formule 1 is de laatste jaren steeds lastiger geworden, ondanks hulpmiddelen als DRS. De auto's trekken een groot vak met verstoorde lucht achter zich aan en dat maakt het lastig voor inhalers om dicht achter hun voorgangers te rijden. Vanaf 2021 moet dat verleden tijd zijn, want de technische regels van de koningsklasse van het autoracen worden helemaal herschreven.

Onderdeel van de nieuwe regels zijn de 18" velgen die volgend jaar al worden ingevoerd, maar ook de terugkeer van grondeffect om de auto's aan het circuit te zuigen is een maatregel. Tot nu toe hoorden we alleen plannen, maar zagen we nog geen auto's Tot nu, want vandaag toont F1 de eerste beelden van een model in de windtunnel bij Sauber in Zwitserland.

In de proeven wordt nu uitgezocht of de nieuwe regels het gewenste effect hebben. Daarna gaan de slimmeriken aan de slag met de regels om te kijken of ze nu al foutjes een mazen in de wet kunnen vinden. Zo willen ze alle mogelijke slimmigheden die Adrian Newey en andere aerodynamische kunstenaars kunnen bedenken alvast voor zijn. Het is de bedoeling dat het racen zoveel mogelijk op de rijderskwaliteiten aankomt en niet alleen op het team met het grootste budget om een raket te ontwerpen.

Hoe het allemaal daadwerkelijk uitpakt zien we pas over anderhalf jaar. Tot die tijd moeten we het met deze video doen.