Donkervoort feliciteert zichzelf met GTO-JD70

Het is feest in Lelystad, want Joop Donkervoort is zeventig geworden. De oprichter van Donkervoort Automobielen grijpt de gelegenheid aan om een speciaal model te presenteren: de GTO-JD70. De nieuwe ultralichte wagen komt in een beperkte serie beschikbaar.

De GTO-JD70 is gebaseerd op de D8 GTO en is geschikt voor de weg én voor het circuit. Voor de bestuurder en zijn eventuele passagier ligt een getunede versie van de 2,5 liter vijfcilinder turbomotor van Audi. Donkervoort vertelt nog niet wat de prestatiecijfers in dit model zijn, maar op één of andere manier doet Donkervoort dat nooit.

Wat er dan precies bijzonder is aan het model weet eigenlijk niemand. Goed een 2,5 liter TFSI in een auto die alles bij elkaar minder dan 700 kilogram weegt is natuurlijk op zich al speciaal. Donkervoort heeft zelf een koolstofvezeltechniek ontwikkeld en gepatenteerd, waarmee ze extra stijve en lichte componenten voor hun auto's kunnen bouwen. Er worden slechts zeventig exemplaren van de de JD70 gebouwd, net zoveel als Joop nu jaren oud is. Hiep hiep hoera voor 's lands enige automaker, die zich nog steeds prima staande weet te houden.