Idioot ramt slagboom op A10 Amsterdam: "Moest van navigatie"

Voor bepaalde mensen kunnen zelfrijdende auto's niet snel genoeg komen, want zelf denken is te moeilijk voor die bestuurders. Neem de kneus de op de A10 onder een rood kruis een slagboom ramde, omdat de GPS-miep in de auto dat beveelde.

Die reclame van de verzekeringsmaatschappij is zeker tien jaar oud, maar nog steeds zijn er totale malloten die een ruk aan het stuur geven als de computerstem commandeert om naar links te gaan. Op de A10 ter hoogte van de afrit Sloterdijk is een wisselstrook die afgesloten wordt met een slagboom. Uiteraard hangen er ook rode kruizen en dergelijke, maar als je in een Volvo zit, gelden die kennelijk niet voor je. Deze ontzettende idioot reed gewoon als een kip zonder kop achter de commando's van het navigatiesysteem aan (terwijl iedereen weet dat de Garmin-navigatiesystemen van die generatie Volvo's totaal niet te vertrouwen zijn).

Het gevolg van de stommiteit is een gebroken slagboom, een verrotte Volvo en uiteraard weer een hoop oponthoud voor de andere weggebruikers. Mensen, kijk nou eens gewoon uit je doppen. Hoe kan je nou een slagboom met knipperende lampjes over het hoofd zien (terwijl je met een sukkelgangetje in een 80 kilometerzone rijdt).