Christian Horner wil van de halo af

Als het aan de teambaas van Max Verstappen ligt is het binnenkort voorbij met de halo op Formule 1-wagens. Christian Horner ziet liever de aeroscreens waarmee Indycar volgend jaar gaat rijden op de racewagens. Ra ra hoe zou dat toch komen?

Vanaf seizoen 2020 rijden de auto's van het IndyCar kampioenschap rond met een aeroscreen, in plaats van de 'notch' die ze nu hebben om rommel af te weren. Het aeroscreen is een soort combinatie van een voorruit en de halo die in de Formule 1 (en  F2 en F3) inmiddels is ingeburgerd.

Voor Christian Horner is het interessant om te kijken wat de ervaringen van de Amerikanen met het optisch veel mooiere systeem. Tegen Motorsport zei hij: "Het wordt interessant om te zien hoe het in de IndyCar werkt, hoe het ontvangen wordt, wat de uitdagingen zijn die ontegenzeggelijk gaan plaatsvinden. Ik denk dat het een goede testcase vormt. En als het werkt, waarom zouden we het dan niet in de F1 kunnen introduceren?"

De reden dat Horner de aeroscreens graag ook op de Formule 1-wagens ziet verschijnen is niet alleen gebaseerd op esthetische gronden. Gek genoeg klopten de Amerikanen bij Red Bull Advanced Technologies aan om de aeroscreens te laten ontwikkelen. Horner heeft er dus belang bij dat er zoveel mogelijk klanten voor het systeem komen.