Porsche pakt weer een record op Nürburgring

Met de komst van elektrische auto's is er weer een hele nieuwe categorie aan records op de Nürburgring te pakken. Nadat Volkswagen onlangs met de ID. R het absolute record pakte is het aan concernzusje Porsche om met de Taycan in recordtijd te spurten.

Porsche rijdt komend seizoen voor het eerst mee in de Formule E en komt ongeveer tegelijkertijd op de markt met de eerste volledig elektrische auto van het merk. De Taycan, zoals de Mission E uiteindelijk gaat heten, is er zo goed als klaar voor en wordt nu in allerlei extreme omstandigheden nog wat nagetest. Zo heeft Porsche telkens weer wat nieuws te melden. Onlangs was het de vierentwintiguurs monsterrit op het hogesnelheidscircuit van Nardo, toen was het de journalist die op commando braaf pootjes gaf aan de pr-mensen die 26 keer van nul naar 200 kilometer per uur accelereerde. 

Nu heeft Porsche het record voor elektrische vierdeurswagens gepakt op de Nordschleife van de Nürburgring. Het ruim twintigkilometer lange kronkelparcours was in 7:42 achter de rug in de batterijbak uit Stuttgart. Dat is best snel, maar het is toch twintig seconden langzamer dan de snelste vierdeurs benzinemotor, die onlangs zijn record reed.