RACEWEEK. Alex Albon aan de slag bij Red Bull Racing

Het grote nieuws van de afgelopen Formule 1-vakantie was natuurlijk de switch tussen Pierre Gasly en Alexander Albon bij Red Bull Racing en Toro Rosso. De Thaise coureur begon vandaag voor zijn eerste dag bij de renstal van Max Verstappen in Milton Keynes.

Hoewel het silly season voor de rijders-line up voor 2020 nog een beetje langzaam op gang komt heeft Helmut Marko de boel voor 2019 nog een beetje opgeschud. Als enige strateeg met twee teams onder zijn hoede kan Marko bijzondere switches uitvoeren. Deze keer was Fransman Pierre Gasly het slachtoffer van de nietsontziende Oostenrijker. Pierre moest wijken voor Alex Albon die een prima seizoen heeft bij Toro Rosso, maar nog maar 12 races Formule 1-ervaring heeft. Gasly rijdt al langer rond, maar kwam niet echt uit de verf in de RB15. De vorige keer dat Marko deze truc uithaalde was het Daniil Kvyat die de RBR uit moest voor Max Verstappen, die daarna prompt zijn eerst race won.

De Brits-Thaise Albon meldde zich vanmorgen in Milton Keynes bij de fabriek van Red Bull Racing voor zijn eerste werkdag bij de hoofdmacht van de energiedrankspecialist. Hij mocht uiteraard meteen op de foto voor het gebouw en moest ook zijn stoeltje in de auto passen. Aanstaande vrijdag maakt hij zijn eerste meters in de Red Bull Racingwagen van dit seizoen. Niet echt een makkelijke vuurdoop, op het circuit Spa-Francorchamps. Het is voor de Thaise coureur te hopen dat hij niet teveel overdonderd wordt door de oranjezee die voor zijn teamgenoot Max Verstappen uit Nederland naar de Belgische Ardennen afreist.