Autolegende en Porsche-kleinzoon Ferdinand Piëch overleden

Oud-Volkswagen topman en Porsche-grootaandeelhouder Ferdinand Piëch is overleden. Hij zakte zondag tijdens een etentje in elkaar en overleed vandaag in het ziekenhuis. Hij werd 82 jaar. 

Het overlijden van Ferdinand Piëch komt onverwacht en is nog niet door VW of de Piëch/Porsche-familie bevestigd. Duitse media melden het nieuws echter wel. 

Enkele jaren terug schreef Autobahn over Ferdinand Piëch en zijn levenswerken. U kunt de volledige artikelen hier en hier vinden.

Das Auto van vandaag de dag is inherent verbonden met de geweldenaar, de patriarch, de rancuneuze zak die Ferdinand Piëch was. Hij was grotendeels verantwoordelijk voor zijn eigen val, maar hij heeft zoveel bereikt dat we hem zijn imperial overstretch zouden moeten vergeven.

De kleinzoon van Ferdinand Porsche werkte als ingenieur aan de Porsche 917, een Le Mans-knaller die in 2,3 seconden naar de honderd schiet met dank aan een flat-12 die maximaal 1100 pk produceert. Won Le Mans in 1970 en 1971. Verder danken we onder meer de VW Phaeton en de wederopstanding van Bugatti aan Piëch.

Er is in ieder geval één auto die nu op zoek moet naar een nieuwe afnemer: de Bugatti Voiture Noire.