Cupra presenteert elektrische coupé-SUV Tavascan

Seat spin-off Cupra heeft vandaag een paar tekeningen van haar nieuwste conceptcar de wereld in geslingerd. De Tavascan is een SUV met de hippe coupé-vorm, heeft een sterke set elektromotoren en een dik accupakket voor een flink bereik.

In februari toonde Cupra de Formentor, een plug-in hybride elektrische SUV. Een leuk opstapje, maar uiteraard is hybride nog steeds niet helemaal Gretta Thunberg-proof. Daarom komen de Spanjaarden nu met de Cupra Tavascan Concept. Eveneens een SUV, maar het MQB-platform voor verbrandingsmotoren is ingeruild voor het splinternieuwe MEB-platform van VW. De nieuwe architectuur is speciaal ontwikkeld voor elektrische auto's en dus heeft de Tavascan een accupakket aan boord. 

Dat is overigens een stevige set batterijen: 77 kWu, wat goed moet zijn voor 450 kilometer bereik volgens de WLTP-meetstandaard. De elektromotoren van het systeem in de Tavasacan is 225 kW, wat zich laat vertalen in 306 pk, niet misselijk dus.

De motoren (één op de vooras en één op de achteras) zorgen in tandem voor een 0 naar 100 kilometer per uur-sprint in 6,5 seconden. Uiteraard liggen de accu's onderin de crossover, waardoor het zwaartepunt van de auto vrij laag is, wat moet zorgen voor sportieve rijprestaties die bij het merk Cupra passen.

De auto is voor het eerst in het 'echt' te zien tijdens de IAA in Frankfurt. Die beurs begint op 12 september.