Max Verstappen: 'ook met gridpenalty kan ik nog vijfde worden in Monza'

Nadat Alex Albon en Daniil Kvyat in Spa een gridstraf vingen voor hun motorwissel naar de vierde Honda-spec, zijn Max Verstappen en Pierre Gasly waarschijnlijk in Monza aan de beurt. Max is onverschrokken en vol vertrouwen in de Honda.

Na het gitzwart weekend in België, reist het Formule 1-circus dit weekend af naar Italië. Op het hogesnelheidscircuit van Monza wordt de volgende race verreden en het is waarschijnlijk dat Max Verstappen achteraan moet beginnen. De Limburger krijgt achterin zijn RB15 de nieuwste Honda-motor, net als Daniil Kvyat afgelopen weekend meekreeg.

Opvallend genoeg had Alexander Albon een oude motor in zijn auto liggen, maar kreeg hij wel een gridstraf. Dat bleek een strategische zet van Helmut Marko: door de gridpenalty hoefde Albon niet hoog te eindigen en kon hij met een vrij hoofd rondrijden. Wederom een tactische meesterzet van Marko, want de Thaise rookie reed een geweldige eerste race. Onderwijl had Daniil Kvyat wel de nieuws Honda-motor achterin en hij finishte ermee op de zevende plek. Niet alleen een goed resultaat, maar het leverde ook een berg data op waarmee Honda deze week aan de motoren kan werken, voordat alle vier de Red Bull- en Toro Rosso-wagens met de nieuwe krachtbron op het circuit staan.

Max Verstappen maakt zich trouwens totaal geen zorgen om de potentiële motorwissel. Tegen Motorsport zei hij "Ik denk dat ik in Monza best kan inhalen. Er is nog niets bevestigd over een gridstraf, maar zelfs als je achteraan start hoeft dat geen groot probleem te zijn. We weten natuurlijk allemaal dat Ferrari heel snel gaat zijn [op Monza], en als je achteraan start haal je de top vier waarschijnlijk niet in. Maar alles daarachter moeten we kunnen inhalen."