Max Verstappen wint de tweede Britse GP op Silverstone

Max Verstappen heeft op de baan de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton verslagen. De Red Bull-coureur wist zijn banden goed heel te houden en zo de Mercedessen te verslaan.

Max Verstappen

De vanaf P4 gestarte Nederlander Max Verstappen heeft zojuist de 70th Anniversary GP op Silverstone gewonnen. Wederom werd er zonder publiek geracet in Engeland. De Limburger wist zijn banden veel beter te managen dan de coureurs van Mercedes. Zowel Valtteri Bottas, die van Pole Position startte, als Lewis Hamilton die vanaf P2 wegreed moest de Nederlander voor laten gaan.

Verstappen kwam aan de leiding toen de Mercedessen snel hun medium-banden moesten wisselen. Verstappen was op harde banden gestart en kon langer blijven rijden op dat rubber. Na zijn pitstop reed Verstappen vlak achter Bottas op de tweede plek de baan op, maar hij passeerde de Fin snel. Beide coureurs kozen ervoor om nog een stop te maken, waardoor het duo achter Hamilton terecht kwam.

De Brit moest echter op 12 ronden voor het einde ook kiezen voor nieuw rubber en viel terug naar P4. Hij passeerde Leclerc en Bottas en kwam zo op P2 terecht. De Brit kon Max Verstappen echter niet meer bedreigen.

Nieuws
  • Red Bull