Formule 1 maakt Saoedi Arabië het Kingdom of Darkness

De sneeuwvlokken van de Formule 1 reizen in 2021 af naar The Dark Kingdom. Het land dat het niet zo nauw neemt met milieu en mensenrechten gaat een nieuwe Formule 1 Grand Prix krijgen. Het wordt een nachtrace: The Kingdom of Darkness.

Saoedi Arabië

Terwijl de Amerikaanse eigenaars van de Formule 1 aan de ene kant doen alsof ze graag een groen imago hebben, blijken ze aan de andere kant ordinaire geldwolven. De laatste jaren wordt er aan alle kanten op gewezen dat de Formule 1 met hybride auto's rijdt. Tegelijkertijd heeft Lewis Hamilton een grote mond over mensenrechten.

Als Lewis zijn mond niet opent over de nieuwe nachtrace in Saoedi Arabië blijkt hij ook een luchtballon te zijn. Saoedi Arabië, waar homoseksuelen van flatgebouwen worden gegooid. Waar(door) journalisten in stukjes worden gesneden. Waar mensen op het dorpsplein worden opgehangen. Waar vrouwen in lappen onherkenbaar bedekt over straat moeten. Dat land krijgt dus een reclamebord voor de hele wereld.

We zijn benieuwd welke coureur of sponsor er zijn mond open durft te doen over de toevoeging van Saoedi Arabië aan de kalender. We gokken: niemand.

Voor het verslag van de race moet u naar een ander medium. Autobahn zal geen verslag doen.

Nieuws
  • ProShots