Chaos! Hamilton en Verstappen knallen elkaar van de baan af op Monza!

Senna vs Prost toestanden op Monza! Na de eerste pitstop vonden Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar in de eerste chicane. Door fel verdedigend werk van Lewis eindigden beide titelkandidaten in het grind.

Chaos! Hamilton en Verstappen knallen elkaar van de baan af op Monza!

Het ging weer hard tegen hard op het circuit van Monza. Na de clash op Silverstone hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton wederom geschiedenis geschreven tijdens een F1 Sprint weekend. Na de eerste pitstops vonden de twee titelkandidaten elkaar en spoelde de frustratie van de Grand Prix over.

Na een extreem lange stop voor Verstappen en een tegenvallende bandenwissel voor Hamilton kwamen de twee elkaar in de run naar de eerste chicane tegen. Lewis kneep de Red Bull meteen af, maar daar had Max geen boodschap aan. Met het mes tussen de tanden ging de Nederlander buitenom door. Hamilton gaf hierbij geen centimeter, waardoor de wielen van de wagens in elkaar haakten.

De Red Bull werd door de Mercedes metershoog opgeworpen en kwam met het linkerachterwiel neer op de rolbeugel van de Schwarzpfeil. Beide wagens eindigden in het grind. Dankzijn de halo werd Lewis gelukkig beschermd tegen de stuiterende RB16B, maar zijn race was over. Verstappen nam meteen zijn verlies en liep weg, maar Hamilton probeerde alsnog uit het grind te komen. Met de Red Bull boven op zijn wagen was het echter tevergeefs.

De raceleiding gaf aan het incident na de race te zullen onderzoeken. Over de schuldvraag wordt ongetwijfeld nog weken gedebatteerd.

Formule 1
  • Formula 1