Nee! Max Verstappen valt uit in GP Australië

De Nederlander ziet veel kostbare punten letterlijk en figuurlijk in rook opgaan.

Max Verstappen

Ondanks de uitval van Carlos Sainz in de tweede ronde van de GP van Australië kan Ferrari verder uitlopen op Red Bull. Na de hele wedstrijd achter Charles Leclerc te hebben gereden, was het in ronde 39 einde verhaal voor Max Verstappen.

"Stop the car", horen we engineer Gianpiero Lambiase zeggen vlak voor bocht twee. En daarmee komt het moeizame weekendje in Albert Park tot een dramatisch einde met nul punten voor de Nederlander.

Beeld: Formula 1

Motorprobleem

In de 38e ronde wist Verstappen nog een snelste ronde neer te zetten en leek hij een inhaalslag te willen maken op Leclerc, maar een paar seconden later stond de Nederlander naast een brandende Red Bull-bolide op het circuit. De auto verloor plotseling vermogen en dus moest de huidige wereldkampioen zijn RB18 langs de kant zetten.

Vanuit de cockpit gaf Verstappen al aan iets vreemds te ruiken. Zodra hij zijn bolide parkeerde, begon de auto te roken aan de binnenkant. Te zien was hoe Max op zijn Max' de brandblussers duidelijke instructies gaf om zijn RB18 te blussen. Hoewel het nog niet precies duidelijk is wat het probleem is, duidt de locatie van de brand op een motorprobleem. Voorafgaand aan de race waren de radiateurs nog vervangen.

Geen goed gevoel

Verstappen had het hele weekend al geen goed gevoel over zijn Red Bull-bolide. Nadat hij in de kwalificatie de tweede tijd neerzette, liet hij weten teleurgesteld te zijn. "Dit is niet goed. Ik voel me het hele weekend niet goed in de auto. Er was niet één ronde waarin ik het vertrouwde gevoel had", zei hij na afloop. "Het is een worsteling. De tweede plaats is nog steeds een goed resultaat, maar ik heb niet het gevoel dat ik tot de limiet kan gaan. We moeten dit gaan analyseren."

Formule 1
  • F1Maximaal, NU.nl
  • Formula 1