Max Verstappen pakt overwinning in Paul Ricard!

Dankzij een kapitale fout van Charles Leclerc kon Max onbedreigd naar de overwinning rollen. De grote verrassing kwam echter van Mercedes.
@media (max-width: 679px){#fig-62f8103e8d3aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f8103e8d3aa img{#fig-62f8103e8d3aa img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62f8103e8d3aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f8103e8d3aa img{#fig-62f8103e8d3aa img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62f8103e8d3aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f8103e8d3aa img{#fig-62f8103e8d3aa img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62f8103e8d3aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62f8103e8d3aa img{#fig-62f8103e8d3aa img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Max Verstappen pakt overwinning in Paul Ricard!

Start

Charles Leclerc raasde onbedreigd naar de leiding, gevolgd door Max Verstappen en een bijzonder snel startende Lewis Hamilton. Sergio Perez moest genoegen nemen met P4. Achterin het veld bleef het even touwtrekken: in de chicane werd Yuki Tsunoda aan de kant gezet.

Leclerc bleef de pace dicteren, ondanks een halve aanval van Verstappen op ronde 6. Tien ronden later kwam Max Verstappen binnen voor een set Hards. Hij viel daarmee terug naar P7 achter Lando Norris.

Volgens Ferrari waren die harde banden twee tienden langzamer dan verwacht, maar Max pakte al snel Lando Norris. Carlos Sainz schoof ondertussen op naar P9, maar de echte drama kwam van zijn teamgenoot.

Leclerc's crash

Net toen het leek dat Leclerc met een eenstopper dominant de overwinning zou pakken parkeerde hij zijn Ferrari roemloos in de muur bij bocht 6. Op zeer oude Mediums kon Charles de staart van zijn wagen niet in het gareel houden.

Na een spin belandde hij met de neus in de bandenstapel, waardoor de voorwielophanging aan beide kanten brak. Uiteraard werd de safety car naar buiten gebracht. Het spook van Hockenheim 2018 en 2019 liet zich weer zien.

Door de golf van pitstops kwam Max Verstappen weer naar de leiding, met banden die slechts twee ronden ouder waren dan de rest. De Nederlander kreeg dus eigenlijk een mooi cadeautje van Charles, ondanks de tijd verloren in de pits.

Ferrari was echter nog niet klaar met eigen goals scoren: bij de stop van Carlos Sainz besloot het team de Spanjaard recht in het pad van Alex Albon's Williams te sturen. De stewards beloonden die actie met een penalty van vijf seconden.

Ondanks die tegenslag pakte Sainz even later George Russell voor de vierde plek. De jacht op Perez was echter een stuk moeilijker, zeker omdat Sainz de hele tijd moest bekvechten met zijn totaal verloren team.

Zijn engineer dacht op een bepaald moment zelfs dat ze een ouderwetse stop and go aan hun broek hadden, to grote verontwaardiging van Sainz.

Precies op het punt dat Carlos de aanval echt opende op Checo kreeg hij nog even het bericht dat hij naar binnen moest komen. De pit exit was hij op dat punt net voorbij. Na zijn uiteindelijke stop kwam hij als negende weer de baan op. P5 was het maximale wat hij nog kon bereiken.

Perez aan het pitten

Ondertussen begonnen Sergio Perez en George Russell te vechten om het laatste podiumplekje. Na zijn eerdere illegale move in de chicane wist George het na de VSC veroorzaakt door Guanyu Zhou toch voor elkaar te krijgen.

Door tactisch spel met de delta en een slapende Perez kon de Brit bij het uitgaan van de groene vlag ongegeneerd langs de Red Bull knallen.

Vooraan was er echter weinig sprake van een strijd. Terwijl iedereen door zijn voorbanden heen brandde bleef Max Verstappen lekker koel, geholpen door een fout van Lewis Hamilton eerder in de race. Zonder zijn echte rivaal kon Verstappen onbedreigd naar de overwinning rijden.

Resultaten

Met 63 punten voorsprong heeft Max Verstappen wederom comfortabel de leiding in het kampioenschap in handen. De fouten van Charles Leclerc en Ferrari zijn ze erg duur komen te staan. Ondanks zijn matige pace in Frankrijk staat Sergio Perez immers nog maar nipt derde: het verschil met Leclerc is slechts 7 punten.

Met nog maar één race tot de zomerstop lijkt Red Bull wederom de overhand te hebben. Op de krappe en langzame Hungaroring kan de op lagere snelheden betere Ferrari echter wederom een bedreiging vormen.