Hamilton over Abu Dhabi: 'Mijn ergste angsten kwamen tot leven'

Lewis staat in een interview voor Vanity Fair stil bij de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton staat in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair stil bij de Grand Prix van Abu Dhabi, waar hij in de slotfase de wereldtitel naar Max Verstappen zag gaan. Hij weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij met lege handen uit de auto stapte.

Eerst even terugblikken

Abu Dhabi 2021 staat ons allemaal voor altijd in het geheugen gegrift, maar ook Lewis heeft het nog niet achter zich gelaten. Bijna de hele race heeft de Brit gedacht dat hij op weg was naar de wereldtitel. Er moesten nog vijf ronden gereden worden toen Hamilton een voorsprong van 11 seconden had op Max. Maar toen gooide de crash van Nicholas Latifi roet in het eten. We hoeven niemand eraan te herinneren hoe de race eindigde. Vanity Fair doet dat wel.

'Ze gaan me niet belazeren'

In het interview met het Amerikaanse modeblad laat Lewis zich nog eens uit over het moment. 'Mijn ergste angsten kwamen tot leven. Ik dacht, ze gaan me echt niet belazeren', blikt de Brit terug. Hij geeft in het gesprek ook aan dat hij op de hoogte was van de beslissingen van de wedstrijdleiding en dat hij wist dat er iets niet in orde was. Na de race startte de FIA een onderzoek naar de gebeurtenissen in Abu Dhabi en concludeerde dat Michael Masi onder druk een menselijke fout had gemaakt. Voor de wereldtitel van Max had dit geen gevolgen.

Vol ongeloof

Op de vraag hoe Lewis zich in de auto voelde na de finish, reageert Lewis: 'ik weet niet of ik dat gevoel wel onder woorden kan brengen. Ik herinner me dat ik daar zat, vol ongeloof. Ik realiseerde me dat ik de riemen los moest maken, dat ik daar weg moest komen, dat ik de kracht moest vinden. Ik had geen krachten. Dat was een van de moeilijkste momenten die ik in lange, lange tijd gehad heb.'

Formule 1
  • Brunopress